Chłodzenie szokowe

Najnowsze technologie pozwalają na znaczne ułatwiania, które przyśpieszają pracę sporo firm, ułatwiają ją lub optymalizują. Wiele zakładów, które zajmują się na przykład. dystrybucją pokarmów
o specjalnych wymaganiach temperaturowych, decyduje się na wynajem specjalnych chłodni.

Dzięki temu zyskują większą powierzchnię do pracy, co przekłada się na osiągnięte wyniki sprzedaży. W szczególności popularne stały się w ostatnich latach przenośne komory szokowego mrożenia. Posiadają one atesty, posiadają certyfikaty i spełniają wymogi sanitarne oraz weterynaryjne. W pełni bezpieczne w użytkowaniu, mogą być wypożyczane na krótszy lub dłuższy okres czasu. To powoduje, że usługę wynajmu można dostosować do własnych preferencji i specyfiki wykonywanych usług. Wiele zalet posiada mrożenie szokowe, które pozwala np. wydłużyć termin przydatności lub zminimalizować proces rozwoju bakterii. Komory szokowego mrożenia wyposażone są m. in. w antypoślizgową posadzkę, czujniki temperatur, system monitorujący czy wewnętrzne oświetlenie. Daje to pracownikom możliwość komfortowego i sprawnego wykonywania swoich zadań. W takich kontenerach można także wykonać schładzanie szokowe. To także bardzo praktyczny proces, który znajduje wielu rynkowych zwolenników. Kontenery do schładzania czy mrożenia szokowego mogą być umiejscowione na utwardzonej powierzchni, zarówno wewnątrz budynków jak i z zewnątrz. Montaż i demontaż jest intuicyjny
a użytkowanie jest proste i wygodne. Takie chłodnie są całkowicie bezpieczne dla środowiska.

Dodatkowe informacje: mrożenie szokowe.

Jeśli spodobał Ci się nasz artykuł podziel się nim z innymi

Dodaj komentarz